ГоловнаПолітика

Бойовикам перекинули зброю і боєприпаси з Криму, - Тимчук

У районі Слов'янська бойовики пересуваються під виглядом мирних жителів

Бойовикам перекинули зброю і боєприпаси з Криму, - Тимчук
Фото: EPA/UPG

Триває операція сил АТО зі звільнення населених пунктів Латугіне, Шахтарськ, Торез і знищення угруповання терористів у районі кургану Савур-Могила. Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

"Розширюється зона, контрольована силами АТО, в районі н.п. Горлівка", - додав він.

"Підрозділи сил АТО провели рейди в напрямку н.п. Шахтарськ, Тернове, Рідкодуб, Савур-Могила. Одночасно авіація сил АТО знищила значну кількість живої сили, озброєнь і техніки бойовиків", - повідомляє Тимчук.

Окрім того, терористи проводять контратаки в районі Луганська, намагаючись відтіснити сили АТО. Позиції сил АТО на території аеропорту в Луганську постійно обстрілюють з РСЗВ БМ-21 "Град", танків і мінометів.

Зауважено випадки пересування невеликих груп бойовиків під виглядом мирних жителів у район Слов'янська. На звільнених територіях зауважено активність диверсійно-розвідувальних груп противника.

"Обстріляно позиції сил АТО поблизу н.п. Старобешеве, Амвросіївка, Савур-Могила, блокпоста на трасі Оленівка-Донецьк. Обстріли здійснено з мінометів і РСЗВ БМ-21 "Град". Зафіксована перекидання зброї і боєприпасів для терористів з території окупованого Криму через узбережжя Азовського моря. З території Росії щонайменше двічі обстріляно позиції сил АТО в прикордонних районах. Обстріли здійснено з артилерії", - заявив Тимчук.

Нагадаємо, у Донецькій і Луганській областях українська армія вже звільнила від терористів більш ніж 60 міст і сіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram