ГоловнаПолітика

У Кременчуці припускають, що вбивство Бабаєва пов'язане з АТО

Місто є великим промисловим центром, що забезпечує армію на сході

У Кременчуці припускають, що вбивство Бабаєва пов'язане з АТО
Олег Бабаев
Фото: football.ua

У Кременчуці не виключають, що вбивство мера міста Олега Бабаєва пов'язане з антитерористичною операцією.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мерії.

"Зарано говорити про причини того, що трапилося, їх повинно з'ясувати слідство. Ймовірно, що хтось намагається дестабілізувати ситуацію й у місті, і в Україні загалом", - заявив перший заступник мера Віктор Калашник, який із загибеллю Бабаєва став в.о. мера.

Нардеп від Кременчука Юрій Шаповалов ("Суверенна європейська Україна") повідомив, що звернувся до МВС та Генпрокуратури з проханням створити спеціальну комісію для розслідування вбивства.

"Не вірю, що за вбивством можуть стояти жителі Кременчука, не виключаю, що це справа тих, хто намагається дестабілізувати ситуацію в усій Україні. Кременчук - великий промисловий центр, який забезпечує і потреби АТО на сході країни. Олег Бабаєв і його команда активно допомагали нашим бійцям", - заявив він.

При цьому начальник відділу зв'язків з громадськістю УМВС в області Юрій Сулаєв заявив, що міліція розглядає дві основні версії вбивства: бізнес і професійна діяльність. Слідчо-оперативна група міліції вже відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), повідомляють "Українські новини".

Нагадаємо, Бабаєва застрелили вранці в суботу, 26 липня, трьома пострілами біля його машини, недалеко від домівки. Мер Кременчука був близьким соратником нардепа-мільярдера Костянтина Жеваго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram