ГоловнаПолітика

У МВС заявили, що Ярошу в Україні нема чого боятися

МВС і СБУ дадуть відповідь Росії кримінальними справами на російських політиків, які підтримують терористів

 У МВС заявили, що Ярошу в Україні нема чого боятися
Фото: EPA/UPG

Україна не видасть лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша Росії.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Україна не видає своїх громадян іншим країнам, і вже тим паче Росії, яка не видає нам громадян України - Януковича, його сімейку і три десятки негідників нижче рангом", - написав він у Facebook.

Також Геращенко зазначив, що Ярошу в Україні у цій конкретній справі, обвинувачення за якою опубліковане на сайті Інтерполу, боятися нема чого.

За інформацією радника міністра, місцезнаходження Яроша на цей час невідоме.

"Думаю, що МВС і СБУ продовжать вивчення публічних і не тільки виступів російських шизофреніків типу Жириновського і Зюганова і порушуватимуть справи за ними, володіючи залізними доказами їхньої вини у фінансуванні та іншій підтримці тероризму в Україні. Такою буде наша відповідь", - резюмував Геращенко.

Нагадаємо, анкету лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша розміщено на сайті Інтерполу. Повідомляється, що Яроша розшукують судові органи Росії для пред'явлення обвинувачення і відбування покарання.

Його звинувачують у публічному підбурюванні до терористичної та екстремістської діяльності з використанням засобів масової інформації.

Нагадаємо, 5 березня Слідчий комітет Росії оголосив Яроша в міжнародний розшук. На думку російських слідчих, у своїх виступах Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram