ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував Раді впустити 250 австралійських військових в Україну

ВР має зібратися 12 серпня, але можливе позачергове засідання

Порошенко запропонував Раді впустити 250 австралійських військових в Україну
Обломки сбитого "Боинга"
Фото: EPA/UPG

Угода передбачає, що австралійський персонал може надавати допомогу у пошуку та зборі уламків, проведенні розслідування катастрофи літака Malaysia Airlines у Донецькій області та кримінального розслідування, зокрема, забезпечення безпеки, а також здійснювати іншу діяльність, спільно визначену учасниками угоди.

Австралійському персоналу дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу у рамках, необхідних для досягнення цілей перебування в Україні, включаючи застосування сили на враження у порядку самооборони, а також носити польову уніформу.

Австралійський персонал залишатиметься під національним командуванням Австралії, однак буде запитувати згоди України для будь-якого переміщення, не пов'язаного з розслідуванням катастрофи, і координувати своє переміщення через зони бойових дій з відповідними органами України.

Розміщення персоналу продовжуватиметься стільки, скільки необхідно для завершення діяльності.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України у районі населеного пункту Грабове у Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які знаходилися на борту, серед яких 28 австралійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram