ГоловнаПолітика

Канада оновила список санкцій проти Росії та ватажків бойовиків на Донбасі

Схожий список минулого тижня оголосили США

Канада оновила список санкцій проти Росії та ватажків бойовиків на Донбасі
Фото: nk.org.ua

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер оголосив нові економічні санкції та заборону на в'їзд у зв'язку з "незаконною окупацією режимом (президента Росії Володимира) Путіна Кримського регіону України та провокаційною військовою діяльністю проти частини сходу України", повідомляє "Радіо Свобода".

У новий список потрапили 8 фізичних осіб з України: ватажки проросійських сепаратистів з угруповань "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка", самі ці угруповання, а також 10 юридичних осіб з Росії - з її військово-промислового, фінансового і енергетичного секторів.

Йдеться про оборонні компанії "Алмаз-Антей", "Базальт", Концерн "Радиоэлектронные технологии" (КРЕТ), Концерн "СОЗВЕЗДИЕ", Військово-промислову корпорацію "Науково-промислове об'єднання машинобудування (ВПК "НПО машиностроения"), Концерн "Калашников", Конструкторське бюро приладобудування (КБП), газовидобувну компанію "Новатэк" і банки "Газпромбанк" і "Внешэкономбанк".

Перших стосуються заморожування ймовірних активів у Канаді та заборона на в'їзд, других - заборона на взаємодію з ними для канадських фізичних і юридичних осіб.

"Як ми побачили після збиття літака рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" минулого тижня, відмова режиму Путіна покласти край підтримці збройних сепаратистських угруповань становить дуже серйозну загрозу міжнародному миру і безпеці", - заявив канадський прем'єр.

Нагадаємо, схожий список минулого тижня оголосили США.

Також у четвер Європейський Союз повідомив, що склав свій новий список фізичних і юридичних осіб для санкцій проти причетних до дестабілізації в Україні, сам перелік мають оприлюднити сьогодні. Крім того, наступного тижня ЄС може розглянути подальше розширення своїх санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram