ГоловнаПолітика

Ще один російський військовий перейшов на бік України, - СБУ

За словами солдата, Росія направляє на Донбас кадрових військових фахівців і озброєння

Ще один російський військовий перейшов на бік України, - СБУ
Фото: job-sbu.org

Російський військовослужбовець Андрій Балабанов перейшов на бік української армії на знак протесту проти військової агресії Росії.

"Військовослужбовець строкової служби Збройних сил РФ Андрій Балабанов заявив, що російська сторона направляє на територію Донецької та Луганської областей кадрових військових фахівців, озброєння і броньовану військову техніку", - сказано в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

За його словами, він залишив місце служби на знак протесту проти агресії Росії щодо сусідньої держави. Російський солдат потрапив в Україну в липні з наміром просити політичного притулку. Колишній рядовий російської армії розповів, що його військову частину було перекинуто в Ростовську область поблизу кордону з Україною в травні, щодня командири переконували армійців, що їх готують до захисту російськомовних громадян в Україні.

За його словами, частину постійно доукомплектовували професійними військовими із спецназівців Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії і вихідцями з Північного Кавказу, яких нелегально переправляли на схід України, а на українську територію для підтримки терористів постачали броньовану військову техніку з підготовленими російськими бойовими екіпажами.

Як повідомлялося раніше, старший лейтенант Прикордонних військ Федеральної служби безпеки Росії Ілля Богданов перейшов на бік України і звинувачує президента РФ Володимира Путіна в розпалюванні війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram