ГоловнаПолітика

Турчинов офіційно оголосив про розпад коаліції

Рада піде на перевибори

Турчинов офіційно оголосив про розпад коаліції
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив про розпад парламентської коаліції.

Про це він сказав на вечірньому засіданні ВР, повідомляє РБК-Україна.

"Сьогодні, 24 липня 2014 року, на пленарному засіданні голови фракцій "УДАР" і "Свобода" заявили про вихід депутатів цих фракції з коаліції і подали відповідні документи нардепів з особистими підписами... Також 19 нардепів заявили і подали заяви про вихід із коаліції. У зв'язку з цим оголошую про припинення парламентської коаліції у Верховній Раді сьомого скликання", - заявив Турчинов.

Якщо протягом 30 днів не сформують нову коаліцію, то, відповідно до Конституції, Президент Петро Порошенко матиме підстави призначити позачергові вибори Ради.

Нагадаємо, сьогодні фракції "УДАР" і "Свобода" вийшли з парламентської коаліції. Лідери фракцій Віталій Ковальчук і Олег Тягнибок заявили, що так вони запускають процес розпуску парламенту й оголошення позачергових виборів.

Голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв після цього звинуватив колишніх партнерів по коаліції в тому, що вони зірвали виділення коштів для АТО, передбачені змінами до держбюджету. Він також зажадав прийняти закон про вибори до Верховної Ради за пропорційною системою з відкритими списками.

Порошенко закликав народних депутатів до відповідальної роботи у Верховній Раді, незважаючи на розпад коаліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram