ГоловнаПолітика

Порошенко: розпад коаліції не повинен паралізувати роботу Ради

За словами президента, частина депутатів показала, що не тримається за свої крісла

Порошенко: розпад коаліції не повинен паралізувати роботу Ради
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко закликав народних депутатів до відповідальної роботи у Верховній Раді, незважаючи на розпад коаліції.

Про це йдеться у заяві глави держави, розміщеній на його офіційному сайті.

"Вихід двох фракцій зі складу коаліції свідчить, що частина народних депутатів не вчепилася мертвою хваткою за свої крісла, а відчуває настрої виборців і ними керується. Всі опитування громадської думки, як і безпосереднє спілкування з людьми, показують, що суспільство хоче повного перезавантаження влади", - зазначає Порошенко.

Президент упевнений, що парламент зобов'язаний і далі вирішувати важливі державні питання.

"Однак вихід народних депутатів з коаліції, я впевнений, не повинен паралізувати роботу парламенту. Верховна Рада зобов'язана і надалі вирішувати питання державного значення: закон про зміни до державного бюджету, прийняття якого потрібне для фінансування нашої армії, яка сьогодні героїчно захищає нашу державу, а також документи, від яких залежить співпраця з міжнародними фінансовими інституціями", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні фракції УДАР і "Свобода" вийшли з парламентської коаліції. Лідери фракцій Віталій Ковальчук та Олег Тягнибок заявили, що так вони запускають процес розпуску парламенту й оголошення позачергових виборів.

Голова фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв після цього звинуватив колишніх партнерів по коаліції в тому, що вони зірвали виділення коштів для АТО, передбачені змінами до держбюджету. Він також вимагав прийняти закон про вибори до Верховної Ради за пропорційною системою з відкритими списками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram