ГоловнаПолітика

Держприкордонслужба перерахувала факти обстрілу і провокації з боку РФ

Росія далі нарощує свою військову присутність біля кордону

Держприкордонслужба перерахувала факти обстрілу і провокації з боку РФ

Ділянка українсько-російського кордону стає лінією фронту з Росією, повідомляє Державна прикордонна служба.

У зведеннях подій за минулу добу, зокрема, повідомляють, що о 21:00 середи з території РФ (н.п. Маноцький) зафіксовано переліт БПЛА вглиб території України на 800 м у напрямку Камишного і назад.

Після цього розвідпольоту з 22:10 до 22:55 із території РФ тривав масований обстріл з використанням установок БМ-21 "Град" (160 пострілів) і мінометів прикордонних підрозділі поблизу Юганівки, в результаті обстрілу поранено двох військовослужбовців.

Об 11:40 середи прикордонний наряд напрямку Деркул (РФ) - Теплий (Укр.) на висоті 1 км виявив безпілотний літальний апарат, який перетнув кордон, влетів на територію України і повернувся назад.

Об 11:58 здійснено артилерійський обстріл позицій українських військових у районі Маринівки. Обстріл вівся з території РФ (н.п. Куйбишеве).

О 16:25 і 19:00 здійснено повторний обстріл позицій ЗСУ в районі Маринівки. Обстріл також вівся з території РФ (Куйбишеве).

О 18:05 бойовики зробили 4 мінометні постріли по пункту пропуску "Маринівка". Поранили двох військовослужбовців.

З 23:02 до 23:15 здійснено два вогневі залпи з РСЗВ «Град» по позиціях ЗСУ в районі селища Войховський Амвросіївського району Донецької області, обстріл вели з території РФ (Марфінка).

Зазначають, що РФ далі нарощує свою військову присутність безпосередньо біля українського кордону і вчиняє провокаційні дії.

Поблизу кордону з Україною на території Брянської області обладнано польовий табір ЗС РФ.

Зокрема, в лісовому масиві біля н.п. Старий Ропськ Климівського району Брянської області (10-12 км від державного кордону) накопичено до 30 одиниць бронетехніки;

інший табір, з такою самою кількістю техніки, розташовано в лісовому масиві біля н.п. Ляди Стародубського району Брянської області (3-4 км від державного кордону);

у лісовому масиві поблизу н.п. Чуровичі - Зелений Кут - Рудня-Цата Климівського району Брянської області (8-10 км від державного кордону) триває облаштування замаскованих вогневих позицій БМП.

Триває нарощування військових угруповань ЗС РФ у прикордонних районах з Харківською областю.

У дитячому таборі "Світлячок", що на північно-східній околиці с. Головчине Бєлгородської області РФ (15 км від державного кордону), розміщено 5 БТР, 3 танки, 3 автомобілі забезпечення зв'язку, 10 вантажних автомобілів «Урал», кілька тягачів з технікою, накритою брезентом.

За наявною інформацією, в таборі перебуває близько 500 військовослужбовців ЗС РФ.

У середу на території РФ на напрямку с. Безіменне (РФ) - с. Лемещене (Україна) спостерігали пересування військової колони, яка складалася з 7 БТР під прапорами РФ. Колона, зійшовши з асфальтової дороги, проїхала вздовж російсько-українського кордону (навпроти Сумської області).

На кордоні з Україною тривають провокації з боку ЗС РФ.

О 16:20 середи в пункті пропуску "Грайворон" (РФ) (навпроти Сумської області) колона російської військової техніки з прапорами збройних сил РФ у складі 7 БТР і 2 БРДМ на великій швидкості виїхала на нейтральну смугу пункту пропуску. Після приведення особового складу українського пункту пропуску "Велика Писарівка" в готовність до бою зазначена колона повернулася на територію РФ.

О 10:40 середи прикордонним нарядом на напрямку пунктів пропуску Нові Юрковичі (РФ) - Семенівка (Укр.) виявлено вертоліт Мі-8 прикордонної служби ФСБ РФ, який на висоті до 400 м зробив 3 кола над пунктом пропуску "Нові Юрковичі" (РФ) і продовжив політ уздовж кордону територією Росії на відстані 500 м від лінії кордону.

За наявною інформацією, місцеві жителі прикордоння Бєлгородської області РФ поспішають продати свої квартири і переїхати в тилові області РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram