ГоловнаПолітика

Порошенко створив Нацраду реформ

Колишній голова "Microsoft Україна" розроблятиме реформи

Порошенко створив Нацраду реформ
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко створив Національну раду реформ, яка працюватиме над питаннями стратегічного планування, узгодження позицій щодо проведення реформ в Україні та їх реалізації.

Як сказано у президентському указі №614, до складу цього органу увійдуть президент, спікер Ради (за згодою), прем'єр-міністр і міністри, а також (за згодою) голова НБУ, голови парламентських комітетів, чотири представники від громадських об'єднань і представник Консультативної ради, ще одного органу, створеного цим указом.

Ця рада має вносити пропозиції щодо проведення реформ в Україні на підставі міжнародного досвіду та сприяти їх впровадженню.

Також створюється Виконавчий комітет реформ, основне завдання якого - підготовка пропозицій зі стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ. До цього комітету увійдуть заступник голови Адміністрації президента з реформ, представник президента в Кабміні, два представники від прем'єр-міністра, два - від спікера Ради та один - від голови НБУ. Директором комітету Порошенко призначив Дмитра Шимківа, заступника своєї Адміністрації.

Особовий склад усіх трьох органів затверджується президентом.

В указі також вже є перші доручення для Виконавчого комітету реформ. Зокрема, він повинен протягом двох тижнів розробити положення про Нацраду реформ, про Консультативну раду реформ і про Виконком реформ; до 15 серпня провести консультації з громадськими організаціями стосовно кандидатів для включення до Нацради; внести пропозиції стосовно кандидатів у Консультативну раду.

Виконкому також наказано протягом трьох місяців після затвердження складу підготувати проект Стратегії сталого розвитку України до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram