ГоловнаПолітика

Порошенко пояснив, чому він проти введення воєнного стану

Під час воєнного стану заборонені поставки зброї, а Україні треба виграти війну

Порошенко пояснив, чому він проти введення воєнного стану
Фото: mil.gov.ua

Президент України Петро Порошенко виступає проти введення воєнного стану в країні.

Про це Президент заявив під час зустрічі з представниками депутатських фракцій і груп, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Закликаючи владу до прийняття рішення про введення воєнного стану, народні депутати повинні усвідомлювати наслідки для країни такого рішення. Сьогодні навіть одне необережне слово здатне спричинити великі наслідки", - сказав Порошенко.

Президент зазначив, що Україна сьогодні вже перебуває в стані бойових дій і повинна захищати свою територію. Для цього необхідна боєздатна армія і відповідне її забезпечення, а це під час воєнного стану, за його словами, неможливо.

"Під час воєнного стану заборонені поставки зброї, продукції подвійного призначення, а нам треба виграти війну", - підкреслив Порошенко.

Він також зазначив, що під час воєнного стану стає неможливою підтримка держави міжнародними фінансовими інститутами.

"Країнам у стані війни МВФ не дає грошей. Про це ніхто не думає, коли ставить сьогодні питання про воєнний стан", - сказав він.

Глава держави також звернув увагу на те, що під час військових дій захищена законом не тільки сторона, яка стала жертвою агресії, а й країна-агресор.

"Воєнний стан - це ситуація, коли є протилежна сторона. І та сторона, з якою ми воюємо, має відповідні права. Її можуть підтримувати, в тому числі й інші держави, вона захищена міжнародним правом", - пояснив президент.

Разом з тим Порошенко зазначив, що сьогодні влада сконцентрувала зусилля на визнанні світом так званих "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціямии.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram