ГоловнаПолітика

МЗС України направило Росії ноту протесту через чергове порушення кордону

Україна вимагає від РФ негайно припинити надання сприяння та фінансової підтримки терористам

МЗС України направило Росії ноту протесту через чергове порушення кордону
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України відправило Росії ноту у зв'язку з черговими провокаціями на українсько-російському державному кордоні.

Про це повідомляє прес-служба українського МЗС.

"22 липня Міністерство закордонних справ України надіслало ноту МЗС Росії, в якій висловлено рішучий протест у зв'язку з черговими актами агресії Російської Федерації проти України та її громадян. Росія, зокрема, черговий раз порушує українсько-російський державний кордон, постачає зброю терористичним організаціям, надає їм фінансову підтримку", - йдеться в повідомленні.

Так, 17 і 18 липня сім вертольотів МІ-8 і МІ-24 вторглися з території РФ у повітряний простір України в районах населених пунктів Іллівка та Олександрівка Луганської області.

Крім того, 19 і 20 липня з районів н. п. Хутір Маноцький, Авіло-Успенка і Ленінський (РФ) було завдано ряд артилерійських ударів із застосуванням систем САУ, "Град" і мінометів по позиціях Збройних Сил України поблизу н. п. Іллінка, Манич і Комишуваха Донецької області.

"Російська сторона цинічно звинувачує Збройні Сили України в обстрілах території Росії, незважаючи на незаперечні докази здійснення таких провокацій терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР", - відзначили в МЗС.

У відомстві висунули вимогу РФ негайно припинити надання всебічного сприяння та фінансової підтримки терористичним організаціям, а також систематичне порушення українсько-російського державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram