ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив студентів та аспірантів від мобілізації

Це стосується студентів і аспірантів денної форми навчання

Порошенко звільнив студентів та аспірантів від мобілізації
Фото: www.facebook.com/president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав Закон про зміни до законодавства щодо гарантій студентам і аспірантам, які призиваються на військову службу.

Про це повідомили в прес-службі Глави держави.

Документом визначено, що студенти та аспіранти денної форми навчання не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Як наголошується в повідомленні, відповідно до Закону України №1575-VII "Про внесення змін до законів України "Про освіту"та "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", за студентами, курсантами, слухачами, стажистами, клінічними ординаторами, аспірантами, докторантами та педагогічними, науково-педагогічними працівниками в період проходження ними військової служби за призовом з мобілізації, на особливий період зберігаються місця навчання (у тому числі за рахунок коштів державного бюджету для осіб, які навчалися за рахунок цих коштів) у навчальних закладах.

Також за громадянами, йдеться в повідомленні, які перервали навчання або роботу в навчальних закладах у зв'язку з призовом, збережуться додаткові види соціального і матеріального забезпечення, місце роботи, посада і попередній середній заробіток, зменшиться розмір плати за навчання.

Крім того, вони отримають право на відстрочку для складання екзаменаційної сесії та державної атестації в навчальних закладах на зазначений період. Кабінет Міністрів має привести свої нормативно-правові акти у відповідність із Законом у місячний строк з дня набуття чинності. Закон набуває чинності з дня його опублікування, говориться в повідомленні.

Нагадаємо, 22 липня Верховна Рада схвалила указ Президента Петра Порошенка про оголошення часткової мобілізації до Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram