ГоловнаПолітика

ЄС готовий визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями

Рада ЄС засудила дії бойовиків на сході України

ЄС готовий визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями
Фото: 62.ua

Європейський Союз може визнати так звані "Донецьку і Луганську народні республіки” терористичними організаціями.

Про це йдеться у висновках, прийнятих за результатами Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, що відбулася у Брюсселі, передає УНІАН.

"Рада ЄС рішуче засуджує продовження незаконної діяльності озброєних бойовиків у східній Україні і в інших місцях, що призводить до втрати життів багатьох ні в чому не винних людей. Подальший розгляд присвятять можливому визначенню цих груп як терористичних організацій", - сказано у висновках.

Рада ЄС підкреслила свою підтримку мирного врегулювання кризи в Україні, а також необхідність реалізувати без подальшого зволікання план мирного урегулювання президента Петра Порошенка.

Крім того, Рада ЄС відзначила негайну потребу домовитися про "дійсне і стійке припинення вогню всіма сторонами на підставі Берлінської декларації від 2 липня з метою відновлення територіальної цілісності України".

"З цією метою Рада закликає підтримати ОБСЄ та тристоронню контактну групу в їхніх зусиллях, що спрямовані на створення умов для припинення вогню. Рада також знову підкреслює важливість ефективного прикордонного контролю, в тому числі за допомогою спостерігачів ОБСЄ, та якнайшвидшого звільнення всіх заручників", - наголошується в документі.

Нагадаємо, 21 липня Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram