ГоловнаПолітика

Терористи чинять відчайдушний спротив у зоні АТО

Зокрема, в блокпост врізався начинений вибухівкою мікроавтобус зі смертником

Терористи чинять відчайдушний спротив у зоні АТО
Обстрелянный блокпост. Архив
Фото: zoda.gov.ua

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається гранично складною, терористи чинять відчайдушний спротив, намагаючись контратакувати і будь-що зірвати наступ силовиків.

За оперативними даними групи "Інформаційний опір", найскладніша ситуація - в районі Донецька, Луганська, Краснодона, Авдіївки, Горлівки, Попасної, а також у прикордонних районах, пише координатор групи Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомляє, що за минулу ніч терористи здійснили кілька обстрілів позицій силовиків.

Зокрема, у Луганській області з БМ-21 "Град" обстріляно позиції сил АТО поблизу Веселої Гори і Камишного, а також на території аеропорту в Луганську.

У Донецькій області з автоматичних гранатометів АГС-17 і стрілецької зброї обстріляли позиції сил АТО поблизу Авдіївки.

Поблизу Кам'янки (Донецька обл.) атаковано блокпост сил АТО за допомогою мікроавтобуса, начиненого вибухівкою. За попередніми даними, підрив здійснив смертник, котрий сидів за кермом мікроавтобуса (інформацію перевіряють). Таких випадків у зоні АТО раніше не фіксували.

Також уперше обстріляно блокпост силовиків із моря. Зокрема, з міномета, встановленого на катері, обстріляно блокпост неподалік Новоазовська (Донецька обл.).

Окрім того, з території Росії обстріляно позиції сил АТО поблизу Кумачевого (з мінометів) і КПП "Довжанський" (із самохідної артилерії).

Також у прикордонних районах бойовики обстріляли позиції сил АТО поблизу Маринівки (один раз з артилерії і один раз з танків), Солнцевого (з БМ-21 "Град"), Червонопартизанська (з мінометів).

Експерт також повідомляє, що заходи сил АТО із зачистки від бойовиків Дзержинська завершено. Місто повністю під контролем силовиків.

Даних про втрати силовиків Тимчук не подає.

Нагадаємо, в понеділок військові зайняли Соледар і Дзержинськ Донецької області, частину передмістя Донецька - Піски, а також Рубіжне Луганської області. У районі Луганська сили АТО взяли під контроль стратегічно важливе селище Георгіївку, де з'єднуються дороги з Алчевська, Ровеньок і Краснодона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram