ГоловнаПолітика

Турчинов запропонував Раді попросити міжнародної допомоги для боротьби із сепаратистами

Спікер заявив, що ДНР і ЛНР стали на шлях "Аль-Каїди"

Турчинов запропонував Раді попросити міжнародної допомоги для боротьби із сепаратистами
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов вніс до парламенту проект постанови №4326а, яким пропонує звернутися за міжнародною військово-технічною допомогою для боротьби з терористами з ДНР і ЛНР.

Документ пропонує схвалити заяву Ради "Про трагічну загибель людей внаслідок терористичного акту над територією України".

Згідно з проектом заяви, Рада розцінює падіння літака Malaysia Airlines у Донецькій області як терористичний акт, який здійснили бойовики з допомогою російської зброї. "Незаконне постачання владою Російської Федерації зброї на територію України, скерування російських найманців і військовослужбовців Збройних Сил Російської Федерації для участі в бойових діях проти України - це акти військової агресії проти України, що мають всі ознаки міжнародної терористичної діяльності, уособленням якої є такі організації як "Аль-Каїда" та інші. На цей же шлях стали й так звані самопроголошені організації - ДНР і ЛНР", - йдеться у проекті заяви.

Якщо депутати схвалять ініціативу свого голови, Рада звернеться до світової спільноти з пропозицією вжити заходів для розслідування обставин падіння літака, встановити та притягнути до відповідальності винних у скоєнні теракту, а також визнати ДНР і ЛНР терористичними організаціями.

Нагадаємо, минулого тижня Турчинов закликав світову спільноту почати поставки в Україну сучасної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram