ГоловнаПолітика

Порошенко закликає світ визнати "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями

Співпраця з цими формуваннями повинна називатися допомогою тероризму

Порошенко закликає світ визнати "ЛНР" і "ДНР" терористичними організаціями

Президент України Петро Порошенко вважає, що "Луганську та Донецьку народні республіки" слід визнати терористичними організаціями не тільки в Україні, а й в усьому світі.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко заявив, що терористичні дії повинні отримати справедливу оцінку міжнародного співтовариства на рівні Ради Безпеки ООН. Президент переконаний у тому, що реакція всього світу буде рішучою.

"Так звані "Луганська та Донецька народні республіки" повинні бути визнані терористичними організаціями не лише в Україні, а й у всьому світі, і співпраця з ними має називатися допомогою тероризму", - наголосив він.

Глава держави зауважив, що збивши літак, бойовики здійснили три злочини: терористичний акт запуску ракети по цивільному літаку, знущання з тіл загиблих, зокрема їх переміщення, а також знищення доказів і перешкоджання діяльності не тільки української слідчої комісії, а й міжнародних експертів, які працюють у складі комісії ІСАО.

Президент вкотре наголосив, що представники країн, чиї громадяни постраждали в трагедії літака, запрошені до роботи в комісії для того, щоб здійснити максимально прозоре розслідування обставин трагедії.

Нагадаємо, в середині травня Генпрокуратура оголосила "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram