ГоловнаПолітика

Спостерігачам ОБСЄ не відомо, куди бойовики вивозять тіла загиблих пасажирів Boeing-777

Спостерігачі бачили, як у вагони завантажували мішки з тілами жертв авіакатастрофи

Спостерігачам ОБСЄ не відомо, куди бойовики вивозять тіла загиблих пасажирів Boeing-777
Майкл Боцюркив (архив)
Фото: uacrisis.org

Спостерігачі ОБСЄ в Донецькій області бачили вагони з тілами жертв катастрофи малайзійського Boeing-777, які збираються кудись вивозити. Як інформує УНІАН, про це спікер Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків заявив на брифінгу в Українському кризовому медіацентрі в Києві під час прямого включення телефоном з місця катастрофи.

Боцюрків повідомив, що сьогодні спостерігачі поїхали на залізничну станцію, де бачили, як у вагони завантажували мішки з тілами жертв авіакатастрофи, які привезли автомобілями"добре озброєні представники "ДНР".

На питання, хто надіслав ці автомобілі, спікер місії відповів: "Здається, представники "ДНР" замовили їх".

Боцюрків зазначив, що "нам сказали, що прибув поїзд старий, з радянських часів іще". Також Боцюрків не зміг назвати точної кількості тіл, які завантажували в поїзд. Крім того, він не зміг відповісти, куди ці тіла мають відвезти. За його словами, спостерігачів місії ОБСЄ тримають "у безпечному квадраті", а "журналістів та інших тримають на відстані".

"Тут не можна підходити, щось відкрити і дивитися, тому складно відповісти, що з тілами", - додав Боцюрків. Він припустив, що тіла заберуть українські експерти, але точної впевненості в цьому у нього немає. За словами прес-секретаря місії ОБСЄ, було б доцільно, щоб із тілами працювали міжнародні експерти.

Нагадаємо, в Раді національної безпеки і оборони заявляють, що їм невідоме місцезнаходження більшості тіл, знайдених на місці катастрофи малайзійського "Боїнга", який 17 липня збили терористи в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram