ГоловнаПолітика

Генсек ООН відправляє в Україну свого заступника

Пан Гі Мун назвав катастрофу літака Malaysia Airlines жахливою і неприпустимою

Генсек ООН відправляє в Україну свого заступника
Архив
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун делегує 28-29 липня в Україну свого заступника Джеффрі Фельтмана з метою координації майбутніх дій з вирішення кризової ситуації в Україні, що загострилася після падіння малайзійського авіалайнера на Донбасі. Про це Пан Гі Мун сказав у розмові з президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба голови держави.

Співрозмовники домовилися про тісну координацію подальших дій.

У бесіді Пан Гі Мун назвав катастрофу літака Malaysia Airlines жахливою і неприпустимою. Він підкреслив, що необхідно встановити всі обставини цієї трагедії. Порошенко запевнив генсека ООН у повної відкритості до міжнародного розслідування.

Також Порошенко вкотре закликав визнати самопроголошені Донецьку і Луганську народні республіки (ДНР і ЛНР) терористичними організаціями.

"Президент України закликав ООН засудити дії терористів і визнати так звані "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями. Він також повідомив, що терористи і далі продовжують обстріли та напади на українські військові підрозділи, а також перешкоджають доступу експертів до місця катастрофи", - наголошується в повідомленні.

Генеральний секретар ООН зазначив, що президент України має повне право захищати свою територію і своїх громадян.

Порошенко також повідомив Пан Гі Муну про можливе вимушене дострокове повернення українських вертольотів, задіяних в операціях ООН з підтримання миру.

Нагадаємо, жертвами аварії літака в Донецькій області стали 298 осіб, які мають громадянство 12 держав світу.

Знайдено тіла 196 загиблих пасажирів збитого бойовиками Boeing-777.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram