ГоловнаПолітика

Порошенко: немає різниці між подіями в Україні та 11 вересня в США

Президент запропонував Франції приєднатися до розслідування у складі міжнародної групи

Порошенко: немає різниці між подіями в Україні та 11 вересня в США
архив
Фото: job-sbu.org

Президент Петро Порошенко закликає Францію визнати самопроголошені "Донецьку народну республіку" і "Луганську народну республіку" терористичними організаціями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

Зазначається, що Порошенко в суботу провів телефонну розмову з президентом Франції Франсуа Олландом, у якій обговорив міжнародні зусилля

у боротьбі з тероризмом і ліквідації наслідків падіння літака Malaysia Airlines в Донецькій області.Зокрема, Порошенко подякував за тверду позицію і підтримку України, висловлену представником Франції на останньому позачерговому засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаний Націй, а також закликав Францію визнати ЛНР і ДНР терористичними організаціями.

"Ми не бачимо різниці між подіями в Україні та 11 вересня в США, або трагедією над шотландським Локербі, коли лівійці під керівництвом Каддафі підірвали літак "Пан-Американ". Тому ми чекаємо такої самої злагодженої реакції всього цивілізованого світу", - заявив президент України .

Олланд зі свого боку підкреслив важливість ретельного міжнародного розслідування і заявив, що після доказу фактів поставок бойовикам російської зброї, разом із тією, з якої збили літак, скличуть термінове засідання Європейської Ради.

Порошенко у свою чергу запропонував Франції приєднатися до розслідування у складі міжнародної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram