ГоловнаПолітика

Голова МЗС Нідерландів шокований діями бойовиків

Сепаратисти переносять з місця на місце тіла загиблих під час аварії "Боїнга"

Голова МЗС Нідерландів шокований діями бойовиків
Франс Тиммерманс
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс шокований інформацією про те, що тіла громадян, загиблих під час падіння "Боїнга-777" у Донецькій області, бойовики можуть переміщати з місця на місце.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом України Петром Порошенко, повідомляє 19 липня прес-служба глави держави.

"Мій перший пріоритет - повернути наших людей додому. Сім'ї хочуть поховати своїх рідних", - сказав Тіммерманс.

"Ми шоковані новинами про те, що тіла можуть переміщати з місця на місце", - заявив міністр, додавши, що люди "обурені тим, що вони чують".

"Будь ласка, допоможіть нам повернути наших людей додому, щоб гідно їх поховати", - звернувся Тіммерманс до Порошенка.

"Як тільки ми отримаємо докази, ми не зупинимося, доки винні в цьому не постануть перед судом, - заявив Тіммерманс, додавши, що мова йде "не тільки про тих, хто натиснув на курок, а й про тих, хто зробив це можливим".

"Я вважаю, що міжнародне співтовариство має об'єднатися заради цього", - зазначив міністр. Він також висловив думку, що ця трагедія відкрила очі Європі на події в Україні.

Нідерланди тепер будуть активно сприяти рішучішим діям з боку Європейського Союзу, додав міністр.

Тіммерманс також поділився своїми відчуттями, коли вчора ввечері він прибув до Києва і побачив біля будівлі посольства своєї країни багато квітів і людей. Він запитав їх російською мовою, що вони роблять тут, почувши у відповідь: "Висловлюємо свою солідарність".

Нагадаємо, увечері 17 липня в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, які знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких троє дітей і 15 членів екіпажу.

В ОБСЄ заявили про наявність переконливих ознак того, що катастрофу малайзійського лайнера в Донецькій області могла викликати ракета, запущена з контрольованих бойовиками районів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram