ГоловнаПолітика

Сепаратисти хочуть вивезти уламки "Боїнга" в Росію, - Кабмін

Терористи за підтримки РФ намагаються знищити докази міжнародного злочину

Сепаратисти хочуть вивезти уламки "Боїнга" в Росію, - Кабмін
архив
Фото: ЕРА/UPG

Проросійські сепаратисти не дають можливості компетентним органам України почати розслідування і відмовляються допустити міжнародну спільноту та представників іноземних урядів на місце падіння літака "Малайзійських авіаліній".

Про це 19 липня повідомляє урядовий портал.

За даними уряду, терористи вивезли 38 тіл загиблих у морг Донецька, де фахівці з яскраво вираженим російським акцентом заявили, що вони самостійно будуть проводити розтин. Також терористи ведуть пошук великогабаритного транспорту для вивезення уламків літака на територію Росії.

У зв'язку з цим уряд України офіційно заявляє: терористи за підтримки Росії намагаються знищити докази міжнародного злочину.

"Ми звертаємося до міжнародного співтовариства і закликаємо зобов'язати Росію відкликати своїх терористів і дати можливість українським та міжнародним експертам провести всебічне розслідування обставин трагедії", - йдеться в заяві Кабміну.

"Прощення міжнародним злочинцям не буде, як і не буде його тим, хто цих терористів підтримував, тренував, фінансував і постачав зброю", - підкреслюється в заяві Кабміну.

Також повідомляють, що уряд України поінформував усі країни-члени ЄС і США про розвиток ситуації. Урядом забезпечені необхідні технічні засоби та персонал для проведення розслідування та судово-медичних експертиз тіл загиблих, а також забезпечені всі можливості для репатріації тіл у відповідні країни, однак на сьогодні терористичні угруповання перешкоджають цьому процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram