ГоловнаПолітика

РНБО: терористи перешкоджають міжнародному розслідуванню аварії "Боїнга"

Усі речові докази терористи вилучають

РНБО: терористи перешкоджають міжнародному розслідуванню аварії "Боїнга"
Фото: ЕРА/UPG

Терористи перешкоджають проведенню гласного міжнародного розслідування катастрофи літака "Боїнг 777" Малайзійських авіаліній і заважають роботі українських фахівців на місці трагедії.

Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, повідомляє прес-служба РНБО.

За його словами, робота підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій на місці трагедії здійснюється під контролем бойовиків. Усі речові докази терористи вилучають. Вони оголосили про намір вивезти "чорні ящики" і тіла жертв в Росію.

"У Луганську терористи від залякування мирного населення вже перейшли до мародерства і відвертих убивств мирних жителів. За інформацією Луганської міськради, сьогодні прямо на вулицях з автомобіля, який рухався, обстріляли кілька автобусів, котрі повинні були забрати переселенців. Крім цього, з автомобілів бандити відкривають вогонь по перехожих. За попередньою інформацією, близько 20 тіл залишається на вулицях міста. Терористи не дають забрати загиблих до приїзду російських тележурналістів. Убитих видають за жертви українських військових", - зазначається також у повідомленні відомства.

"Наголошуємо, що сили АТО ніколи не завдавали ударів і не обстрілювали житлові квартали", - зазначив Лисенко.

За його інформацією, бойовики мінують фугасами шляхи, по яких рухається не тільки військова техніка, а й цивільні автомобілі. РНБО просить мешканців бути обережними і по можливості залишатися вдома.

Раніше про те, що бойовики не пускають комісію з розслідування аварії малайзійського лайнера в Донецькій області до місця події, повідомляв прем'єр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 17 липня в Шахтарському районі Донецької області бойовики збили малайзійський літак рейсом "Амстердам - Куала-Лумпур". Загинуло 295 людей. За даними МВС України, літак було збито із зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram