ГоловнаПолітика

Бойовики не допускають слідчих і ОБСЄ до місця авіакатастрофи

Терористи не дотримали обіцянку допустити комісію до літака, що впав

Бойовики не допускають слідчих і ОБСЄ до місця авіакатастрофи
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що бойовики не допускають комісію з розслідування падіння малайзійського лайнера в Донецькій області до місця катастрофи.

"Наразі ці бандити не допускають наші національні агентства з питань розслідування авіакатастрофи до місця трагедії", - сказав прем'єр, відкриваючи селекторну нараду в п'ятницю, інформує "Інтерфакс-Україна".

"І зараз разом із правоохоронними органами та ОБСЄ робимо все для того, щоб національна комісія з розслідування цієї трагедії потрапила до місця події", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, ввечері 17 липня Тристороння контактна група (Україна, Російська Федерація та ОБСЄ) провела відеоконференцію з представниками сепаратистських груп у Донецьку через падіння літака. Сепаратисти зобов'язалися забезпечити доступ і гарантії безпеки в районі, що знаходиться під їхнім контролем, для урядової комісії з розслідування, яка включає міжнародних слідчих.

Катастрофа сталася близько 16:30 17 липня. За попередньою інформацією, лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.

Внаслідок падіння загинули 298 осіб, у тому числі три дитини. Більшість пасажирів були голландцями - 154 людини. Також загинули 43 малайці, 27 австралійців, 12 індонезійців, 9 британців, 4 німці, 4 бельгійці, 3 філіппінці, 1 канадець. Національність ще 41 людини не встановлено.

Літак летів із Амстердама в Куала-Лумпур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram