ГоловнаПолітика

Тимошенко: з бойовиками на сході треба чинити, як з "Аль-Каїдою"

У "Батьківщині" закликали світ визнати, що Росія веде війну проти України

Тимошенко: з бойовиками на сході треба чинити, як з "Аль-Каїдою"
Фото: http://www.tymoshenko.ua/

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що, збивши пасажирський літак "Боїнг-777", бойовики на сході стали в один ряд з "Аль-Каїдою" і чинити з ними потрібно так само, як з "Аль-Каїдою". Про це повідомляє прес-служба партії.

"298 невинно вбитих людей. Це криваве доповнення до сотень українців, які поклали своє життя, захищаючи Україну. Російські бойовики сьогодні довели, що вони нічим не відрізняються від "Аль-Каїди". І світ має чинити з ними, як з "Аль-Каїдою". Якщо світ не почне діяти негайно разом з Україною, рівень цієї катастрофи збільшуватиметься щогодини", - заявила Тимошенко.

Тимошенко вважає, що світова спільнота має вжити п'ять кроків у зв'язку з цим інцидентом: визнати, що Росія веде війну проти України, провести розслідування та встановити відповідальних за знищення літака, розпочати проти них судовий процес у Гаазі, "задіяти на повну потужність всі можливості НАТО" для захисту мирних громадян і негайно ввести третій рівень санкцій проти Росії як країни-агресора.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" впав у Донецькій області близько 16:30 в четвер. За попередньою інформацією, лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines збили донецькі бойовики, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.

Внаслідок падіння загинули 298 осіб. Літак летів із Амстердама в Куала-Лумпур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram