ГоловнаПолітика

Яценюк: Кремль захопився націонал-шовінізмом

Прем'єр радить відмовитися від будівництва "Великої Росії" коштом України

Яценюк: Кремль захопився націонал-шовінізмом
Архив
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що санкції США і ЄС щодо Росії - це розплата за військову агресію на сході України, повідомляє прес-служба уряду.

"Усі спроби Росії розколоти Європейський Союз, не дати можливості узгоджено діяти ЄС і США приречено на провал", - сказав голова українського уряду на засіданні Кабінету Міністрів у четвер, коментуючи введення нових санкцій щодо Росії з боку США та ЄС.

"Прийшов час платити за військову агресію, за постійне постачання зброї з боку Росії на територію України, за фінансування бандитів, які вбивають мирне населення і які намагаються знищити Україну. І Росія заплатить за розв'язану війну проти України. Російське керівництво захопилося ідеєю російського націонал-шовінізму і вирішило, що Україна може бути театром військових дій, щоб підтримувати рейтинг російського уряду і керівництва", - заявив Яценюк.

Прем'єр підкреслив, що Росія зобов'язана негайно припинити поставки зброї сепаратистам. "Десятки танків, ПЗРК, новітнє обладнання, озброєні і натреновані агенти ФСБ і ГРУ перебувають в Донецьку і Луганську, координують діяльність бандитів і отримують фінансування з боку Російської Федерації", - сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр також звернувся до президента РФ Володимира Путіна: "Треба припиняти війну, треба припиняти підтримувати бандитів, сепаратистів. Треба вже припиняти будувати "Велику Росію" коштом України. Бо Україна збережеться, а "Великої Росії" так і не буде".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram