ГоловнаПолітика

Країни ЄС та Україну закликали оперативно ратифікувати Угоду про асоціацію

Європарламент підтримує намір президента Петра Порошенка провести дострокові вибори до Верховної Ради

Країни ЄС та Україну закликали оперативно ратифікувати Угоду про асоціацію
Архив

Європейський парламент закликає країни-члени Європейського Союзу та Україну оперативно ратифікувати Угоду про асоціацію. Проект резолюції було підтримано на засіданні Європарламенту.

Європарламент закликає країни-члени ЄС і Україну без зволікань ратифікувати Угоду, щоб швидше почати повну її імплементацію.

Європейські депутати заявляють, що вони, в свою чергу, завершать процедуру ратифікації Угоди про асоціацію з Україною в найкоротші терміни.

У резолюції висловлюється підтримка переходу України до виконання другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму і підтверджується намір ввести в дію необхідні законодавчі, політичні та інституційні рамки щодо візового режиму.

Також наголошується, що кінцевою метою має стати введення безвізового режиму з Україною.

Водночас Європарламент закликає до негайного введення дуже простих і дешевих процедур для видачі віз українцям на тимчасовій основі на рівні ЄС та держав-членів.

Окрім того, вітається рішення Європейської комісії про створення групи підтримки України, яка надаватиме українській владі необхідну допомогу в проведенні політичних та економічних реформ.

Європарламентарі підтримують намір президента Петра Порошенка провести дострокові вибори до Верховної Ради, а також підкреслюють, що ці вибори повинні пройти відповідно до рекомендацій Європейської комісії "За демократію через право" ("Венеціанська комісія").

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ передало Міністерству юстиції узгоджений усіма відомствами законопроект про ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом 11 липня для отримання правової оцінки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram