ГоловнаПолітика

США не знайшли підтверджень обстрілу Росії з України

Американського військового аташе звозили на місце події

США не знайшли підтверджень обстрілу Росії з України
Джен Псаки

США не мають підтверджень повідомлень Росії щодо обстрілу Ростовської області з території України.

Про це сказала речник Держдепартаменту США Джен Псакі на брифінгу у вівторок. Стенограма брифінгу доступна на сайті Держдепу.

"Я не маю підтвердження цих повідомлень. Вочевидь, є заяви, які роблять росіяни. Вони звинувачували... українців в обстрілах російського села. Ми чули ці заяви, але ми не маємо, знову ж таки, якісь підтвердження. Військовий аташе посольства США отримав запрошення від міністерства оборони Російської Федерації відвідати Ростовську область і прийняв його... Поїздка та маршрут контролювалися владою РФ, без можливості з боку учасників вплинути на щось. Це не було переконливим, на наш погляд", - сказала вона.

Нагадаємо, в неділю Росія заявила, що в російському містечку Донецьку, що у Ростовській області біля кордону з Україною, одна людина загинула і ще двоє були поранені в результаті потрапляння артилерійського снаряда з території України. Міністерство закордонних справ Росії заявило, що обстріл вчинила "українська армія".

В Україні запевнили, що українські військові в тій місцевості вогню взагалі не вели. Київ стверджує, що проросійські сепаратисти умисно ведуть вогонь поблизу кордону в обидві сторони, щоб спровокувати Росію на пряму військову агресію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram