ГоловнаПолітика

Бойовики обстріляли військових з "Градів", є втрати (оновлено)

Установки "Град" все активніше використовуються терористами

Бойовики обстріляли військових з "Градів", є втрати (оновлено)

Бойовики обстріляли чотири позиції сил АТО з установок "Град", є втрати серед військовослужбовців.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук в Facebook.

"Протягом ночі тривав обстріл позицій сил АТО поблизу Маринівки. Обстріл проводився спочатку з РСЗВ "Град", потім - з мінометів і 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика". Вогонь вівся з боку держкордону з Росією. Сили АТО вели вогонь у відповідь. Дані щодо втрат уточнюються. З РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п.Провалье (Луганська обл.). Серед військовослужбовців є втрати", - написав він.

Окрім того, з установок "Град" обстріляні позиції сил АТО і переправа поблизу Дмитрівки, а також аеропорт в Луганську. Втрат з боку військовослужбовців в обох випадках немає.

Пізніше інформацію Тимчука підтвердили в Міноборони. Там повідомили, що протягом доби бойовики здійснили чотирнадцять обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗСУ. При цьому дані про загиблих або поранених Міністерство не наводить.

Окрім названих Тимчуком обстрілів, Міноборони повідомляє, що о 15.25 з мінометів обстріляли позиції АТО сил в районі села Валуйське (Луганська область).

Повідомляють, що сили АТО продовжують утримувати зайняті позиції, звільнені населені пункти залишаються під контролем військових.

Найбільш складною обстановка станом на ранок залишається в містах Донецьк, Луганськ, Лисичанськ, Антрацит, Сєвєродонецьк та Краснодон, де бойовики готують опорні пункти в захоплених адмінбудинках.

Нагадаємо, за час проведення антитерористичної операції загинули 258 військовослужбовців, ще 922 поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram