ГоловнаПолітика

На позачерговому саміті ЄС обговорять ситуацію в Україні

Обговорять і ситуацію на Близькому Сході

На позачерговому саміті ЄС обговорять ситуацію в Україні
Фото: horoshienovosti.com.ua

На порядку денному позачергового саміту ЄС, який відбудеться 16 липня в Брюсселі, - ситуація в Україні і на Близькому Сході, а також стратегічний порядок денний Євросоюзу. Про це йдеться в листі-запрошенні президента Хермана Ван Ромпея главам держав і урядів країн ЄС, повідомляє УНІАН.

"На першому робочому засіданні у присутності високого представника ми коротко обговоримо ситуацію в Україні і на Близькому Сході", - повідомив президент Ради ЄС. У листі також йдеться про те, що на подію запрошений нещодавно обраний президентом Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, який "приєднається для обміну думками з приводу стратегічного порядку денного Союзу в часи змін".

"Завтра буде хороший момент, щоб обговорити з Юнкером політичний порядок денний, який викладено в пріоритетах, що визначатимуть роботу Європейського Союзу протягом наступних п'яти років", - наголошується в листі.

Як відомо, на саміті лідери ЄС також обговорять кандидатури на посади високого представника з питань зовнішньої політики і політики безпеки та президента Ради ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram