ГоловнаЕкономікаДержава

Фіскальна служба перевірить співробітників на детекторах брехні

Білоус планує відсіяти податківців з низькими моральними якостями

Фіскальна служба перевірить співробітників на детекторах брехні

Держфіскальна служба має намір перевірити своїх співробітників на поліграфах - детекторах брехні. За словами начальника служби Ігоря Білоуса, у відомство можна буде потрапити тільки після проходження процедури на поліграфі і тестування на предмет знання податкового, митного та антикорупційного законодавства.

"Багатьом кандидатам і рядовим співробітникам буде запропоновано пройти перевірку під час використання поліграфа. Це таке нововведення, яке ми будемо практикувати, і це, між іншим, провідна практика в багатьох країнах світу. Вона дозволить якісніше проводити відбір і мінімізувати прийняття до органів фіскальної служби осіб з низькими моральними якостями і негативними характеристиками", - цитує Білоуса "Інтерфакс-Україна".

За його словами, впровадження цієї методики почнеться вже найближчим часом. "Для цього вже підготовлені необхідні фахівці, виділено приміщення, а до місяця, може півтора-два, ми купимо необхідну кількість поліграфів і проведемо настановні роботи", - цитує слова Білоуса УНІАН.

Нагадаємо, Міндоходів, яке проходить процес перетворення в Держфіскальную службу, затвердило інструкцію використання детекторів брехні у своїй діяльності влітку минулого року, а з листопада почало їх застосовувати. Однак при цьому відомство скаржилося, що у служби немає достатньої кількості обладнання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram