ГоловнаПолітика

Порошенко: проти ЗСУ застосували нову російську систему залпового вогню

Президент готує засідання РНБО

Порошенко: проти ЗСУ застосували нову російську систему залпового вогню

Президент України Петро Порошенко заявив, що за останні три дні проти Збройних сил України застосували нову російську систему залпового вогню.

Про це він сказав на нараді з керівниками силових відомств, повідомляє прес-служба президента.

"За останні три дні проти Збройних сил України застосують нову російську систему залпового вогню", - зазначив він. Також, за його словами, підтверджується інформація про те, що участь у бойових діях проти українських сил беруть кадрові російські офіцери.

На нараді Порошенко зазначив, що планується проведення засідання Ради національної безпеки і оборони України.

Президент зазначив необхідність певних змін у тактиці, які б дозволили звузити зону проведення антитерористичної операції, посилити захист кордонів і зробити все для того, щоб забезпечити захист мирного населення.

Голова держави поставив перед генеральним директором державного концерну "Укроборонпром" Романом Романовим завдання вже за тиждень покращити стан справ із забезпеченням зброєю військових у зоні АТО.

Порошенко звернув увагу начальника Генерального штабу і міністра внутрішніх справ на те, що населені пункти, які звільняють від бойовиків, мають негайно отримувати цивільну владу, здатну піклуватися про населення, відновлювати інфраструктуру, налагоджувати мирне життя, забезпечувати соціальні виплати. "Головне, чого зараз потребують люди, - це безпека", - підкреслив він, додавши, що місцеве населення у звільнених містах допомагає українським військовим.

Президент підкреслив відповідальність військових за відновлення мирного життя в звільнених містах. "Якщо взяли владу, важливо не тільки підняти прапор, але й захистити прапор, державу, людей", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, 11 липня українських військових обстріляли з "Градів" з боку російського кордону. Загинуло 19 солдатів, 93 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram