ГоловнаПолітика

У Радфеді РФ планують обстріляти Україну з точкової зброї

Росія хоче діяти, як цивілізовані країни

У Радфеді РФ планують обстріляти Україну з точкової зброї
Фото: council.gov.ru

Найефективнішим способом припинити обстріли з боку України є застосування у відповідь високоточної зброї.

Таку думку висловив віце-спікер Радфеду Євген Бушмін, який представляє в палаті Ростовську область, повідомляє російське агентство РИА Новости.

"Таке враження, що якщо раніше обстріли не були спрямовані проти російських прикордонників, то зараз провокації влаштовують усе частіше, тому що немає іншого способу змусити нас розпочати протистояння з українськими силовиками", - заявив Бушмін.

"Єдиний спосіб - боротися із цим, як цивілізовані країни, США, Євросоюз. Треба використовувати точкову зброю, в тому числі і як Ізраїль, щоб знищити тих, хто цей фугас (у російський Донецьк) запустив", - вважає політик.

Він нагадав, що ізраїльська влада в разі таких обстрілів вираховує, звідки запустили ракету, і точково знищує пускову установку.

Сенатор сумнівається, що зараз можна домовитися з українською стороною, щоб бойові дії в республіці не поширювалися на прикордонні регіони РФ, оскільки київська влада не контролює ситуацію повністю.

"Там є бандформування, які підпорядковуються Коломойському, "Правому сектору", які діють досить самостійно", - додав він.

Раніше російська сторона повідомила, що 13 липня в Донецьку Ростовської області в результаті влучення міни у двір приватного будинку загинув місцевий житель.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за ознаками злочину за статтею "вбивство, скоєне небезпечним способом групою осіб".

У МЗС РФ заявили, що Росія розглядає інцидент у Донецьку (РФ) як "агресивний акт української сторони щодо суверенної російської території і громадян РФ".

У РНБО обстріл російської території заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram