ГоловнаПолітика

МЗС РФ передало Україні ноту за фактом обстрілу своєї території. У РНБО стрілянину заперечують

Українська сторона стверджує, що вогонь не відкривала

МЗС РФ передало Україні ноту за фактом обстрілу своєї території. У РНБО стрілянину заперечують

Міністерство закордонних справ Росії передало українській стороні ноту за фактом обстрілу російської території.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Уранці в неділю, 13 липня, українською армією було обстріляно фугасними снарядами місто Донецьк Ростовської області. У результаті влучення снаряда в житловий будинок один громадянин Російської Федерації загинув, два отримали серйозні поранення. Того самого дня в МЗС Росії запросили повіреного у справах України в Російській Федерації, де йому було висловлено рішучий протест російської сторони", - йдеться в повідомленні.

Як наголосили в МЗС, в переданій дипломатові ноті наголошено, що російська сторона розглядає цю провокацію як черговий агресивний акт української сторони проти території та громадян РФ.

Спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко заявив, що сили антитерористичної операції не вели вогонь по території Росії, передає "Радіо Свобода".

"Однозначно, українські війська стрілянину по території Російської Федерації не ведуть. Ми не стріляли", - зазначив Лисенко.

Українські військові стверджують, що бойовики ведуть вогонь в обидва боки, провокуючи РФ на пряму військову агресію за участю регулярних частин російської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram