ГоловнаПолітика

США обіцяють активізувати зусилля для допомоги Україні

Байден і Порошенко обговорили шляхи деескалації ситуації на Донбасі

США обіцяють активізувати зусилля для допомоги Україні
Фото: EPA/UPG

Віце-президент США Джозеф Байден заявив, що Сполучені Штати мають намір активізувати зусилля для допомоги Україні.

Про це він повідомив Президентові України Петрові Порошенку під час консультацій щодо спільних кроків з деескалації ситуації на Донбасі, повідомляє прес-служба українського Президента. "Джозеф Байден запевнив українського Президента, що Сполучені Штати готові активізувати міжнародні зусилля для пошуку шляхів мирного врегулювання. Зокрема, під час розмови йшлося про тісну координацію дій між Україною і США, а також європейськими партнерами. Президент України зазначив, що трансатлантична солідарність у подальших зусиллях є ключовою", - наголошується в повідомленні..

Також віце-президент США висловив співчуття народові України у зв'язку з численними втратами серед українських військових внаслідок обстрілів із систем залпового вогню "Град" російського походження.

У свою чергу Порошенко подякував США за підтримку, а також за готовність до подальших зусиль, зокрема на міжнародній арені, з метою забезпечення територіальної цілісності та недоторканності кордонів України для встановлення миру і стабільності.

Сьогодні Президент також провів переговори з прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці і президентом Румунії Траяном Бесеску. На понеділок заплановані переговори з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Нагадаємо, Сполучені Штати готові розглянути можливість фінансування проектів з відновлення інфраструктури на Донбасі за прикладом ініціативи Німеччини для жителів Слов'янська і Краматорська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram