ГоловнаПолітика

Міноборони: терористи не дозволяють місцевим жителям залишати захоплені міста

Бойовики продовжують обстріл житлових кварталів з метою дискредитації АТО

Міноборони: терористи не дозволяють місцевим жителям залишати захоплені міста
Фото: job-sbu.org

Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції залишається напруженою, найгостріша обстановка - у містах Донецьк, Луганськ, Горлівка, Сніжне, Сєвєродонецьк, Антрацит і Краснодон. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Терористи не дозволяють місцевим жителям залишати захоплені міста. Імовірно, їх планують використовувати для прикриття своїх угруповань у якості "живого щита" у протистоянні зі Збройними силами України. Цілком можливо, що під виглядом колони біженців можливий відхід бойовиків на територію Російської Федерації", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Окрім того, бойовики продовжують обстріл житлових кварталів з метою дискредитації підрозділів АТО, а також обстрілюють позиції українських військових і прикордонників у прикордонній смузі.

У Міноборони також нагадали про обстріли позицій сил АТО із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град": були обстріляні позиції військових поблизу населених пунктів Нижнє Деревечко, Дякове, Зеленопілля. За попередніми даними, обстріл вівся з боку кордону з РФ.

Всього за добу незаконні збройні формування скоїли 17 обстрілів блокпостів і позицій підрозділів Збройних сил України, підсумували в Міноборони.

Нагадаємо, за час проведення антитерористичної операції на Донбассі станом на 10 липня загинуло 478 мирних жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram