ГоловнаПолітика

Порошенко: за кожне солдатське життя бойовики заплатять сотнями своїх

Президент провів нараду з силовиками

Порошенко: за кожне солдатське життя бойовики заплатять сотнями своїх
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко обіцяє, що бойовики, які обстріляли українських військових біля Зеленопілля, будуть знайдені і знищені.

Про це він сказав під час наради з силовиками з приводу застосування бойовиками проти Збройних сил України установок "Град" російського виробництва, передає прес-служба президента.

Президент заявив, що як була знайдена і затримана група терористів під керівництвом бойовика "Гроза", яка збила з ПЗРК "Голка" український вертоліт сил АТО, що призвело до втрат військових, так будуть знайдені і знищені всі, хто сьогодні застосовували "Град" проти Збройних сил України. "За кожне життя наших військових бойовики заплатять десятками і сотнями своїх. Жоден терорист не уникне відповідальності, кожен отримає по "заслугах", - підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що сьогодні всі військовослужбовці, які захищають кордон, аеропорти Донецька, Луганська та інші міста і населені пункти, які знаходяться під обстрілом, щохвилини ризикуючи життям, - є героями, в яких вірить вся Україна.

"Держава вшановує своїх героїв і пам'ятає кожного, хто віддав найцінніше, захищаючи її, - життя", - підкреслив президент.

Петро Порошенко також відзначив дії військовослужбовців на звільнених територіях. "Дуже важливо, що з першої секунди звільнення міст українські військові ведуть себе дуже відповідально, віддаючи свої сухпайки, воду і все, що мають, місцевим жителям", - сказав він.

Президент високо оцінив роботу інженерно-саперних підрозділів, які за останній час знищили більше сотні мін та фугасів. Він наголосив на необхідності поліпшення ситуації щодо забезпечення службовців засобами індивідуального захисту. "Важливо, щоб кожен військовослужбовець, який знаходиться на блокпосту, був оснащений бронежилетом і всім необхідним", - підкреслив глава держави.

Нагадаємо, в результаті обстрілу біля Зеленопілля Луганської області загинули 19 військовослужбовців Збройних сил України, ще 93 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram