ГоловнаПолітика

Росія знову порушила повітряний простір України, - Держприкордонслужба

Українська авіація не знищує російські вертольоти, оскільки ті не атакують сили АТО

Росія знову порушила повітряний простір України, - Держприкордонслужба
Вертолет РФ КА-52
Фото: airliners.net

Російський військовий вертоліт і безпілотний літак знову порушили повітряний простір України. Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби України.

"На ділянці відділу прикордонної служби "Красна Талівка" (Луганська область) прикордонний наряд знову виявив порушення кордону вертольотом РФ КА-52 і безпілотним літальним апаратом", - зазначено в повідомленні.

Водночас, у Раді національної безпеки і оборони заявляють, що українська військова авіація не знищує російські військові вертольоти, які регулярно незаконно перетинають кордон, оскільки ті не атакують позиції сил антитерористичної операції.

"Річ у тому, що збивати або не збивати (вертольоти - ред.) - це компетенція Збройних сил. У них є відповідні кошти, прикордонники таких коштів не мають, але інформацію про перетин фіксують і передають Збройним силам... Ми розуміємо, що Збройні сили РФ роблять все, щоб розв'язати відкритий прямий конфлікт і вдаються до провокацій. Ми на них наразі не піддаємося - якщо ми бачимо, що вони (вертольоти) не лягають на бойовий курс з метою атаки наших позицій", - сказав прес-секретар інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу, повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, 6 липня глава РНБО Андрій Парубій повідомив, що у відповідь на порушення російськими вертольотами повітряного кордону влада України попередила РФ про те, що у разі повторного порушення буде їх збивати.

Як повідомляли, 3 липня два вертольоти Мі-8 і один Мі-24 залетіли з Росії на 800 метрів від лінії кордону. У районі населеного пункту Красна Талівка вони заглибилися на територію України до 3 кілометрів, після чого в районі населеного пункту Комишне повернулися до Росії.

Другий схожий випадок стався над пунктом пропуску "Довжанський", коли три вертольоти РФ здійснили демонстративний політ і порушили повітряний простір України вглиб до 7 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram