ГоловнаПолітика

У РФ повідомили про призупинення роботи трьох пунктів на кордоні з Україною

Евакуйовано склад митниці, співробітники прикордонного управління залишаються на місцях

У РФ повідомили про призупинення роботи трьох пунктів на кордоні з Україною
Фото: inforesist.org

Три багатосторонні автомобільні пункти пропуску в Ростовській області на російсько-українському кордоні призупинили роботу через стрілянину на території України. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на керівника прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області Василя Малаєва.

"Відучора не функціонують пункти пропуску "Донецьк", "Гукове" і "Новошахтинськ". На всіх трьох було евакуйовано склад митниці, співробітники прикордонного управління залишаються на місцях. Якщо хтось у такій обстановці вирішить перейти кордон, прикордонники людей пропустять", - сказав Малаєв.

Він додав, що на російських пунктах пропуску набої не розривалися, однак є інформація, що снаряд впав на територію населеного пункту Гукове.

Російське МЗС 10 липня у зв'язку з інцидентом заявило Києву протест і зажадало від української сторони припинити обстріл російської території. "Дії української сторони є грубим порушенням основоположних принципів міжнародного права. У разі подальшого повторення таких випадків вся відповідальність за їхні наслідки ляже на київську владу", - сказано в повідомленні дипвідомства. Дипломати підкреслили, що російські пункти пропуску на кордоні з Україною вже не вперше піддаються обстрілу.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи за фактом обстрілу митного поста на пункті пропуску "Новошахтинськ" у Ростовській області з території України і за фактом обстрілу житлових будинків і КПП "Гукове" в Ростовській області. Також порушено кримінальну справу за фактом обстрілу з території України слідчо-оперативної групи в Ростовській області неподалік від пункту пропуску "Донецьк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram