ГоловнаПолітика

Прокурор Києва зажадав від мера звільнити Майдан

Сергій Юлдашев перелічив зайняті активістами будівлі

Прокурор Києва зажадав від мера звільнити Майдан
Сергей Юлдашев

Прокурор Києва Сергій Юлдашев вимагає від мера столиці та начальника міліції міста негайно розпочати звільнення від мітингувальників столичного Майдану Незалежності.

Про це він заявив "Укрінформу".

"Я звернувся до начальника ГУМВС України в м. Києві Юрія Мороза і мера столиці Віталія Кличка з вимогою негайно вжити дієвих заходів для розблокування захоплених адміністративних будівель і транспортних комунікацій у центрі Києва. При цьому слід забезпечити особисту безпеку громадян і захист їхніх прав і свобод", - сказав Юлдашев.

Він зазначив, що криміногенна ситуація на території Майдану "вкрай напружена".

"Тільки з квітня цього року в Печерському райуправлінні міліції зареєстровано 4 факти заподіяння громадянам тілесних ушкоджень зі смертельним результатом, а також понад 10 розбійних нападів. А в цілому з 20 лютого в центрі Києва зареєстровано понад 158 кримінальних проваджень за фактами порушень громадського порядку, пов'язаних з заподіянням шкоди життю та здоров'ю громадян, здійсненням тяжких й особливо тяжких злочинів", - зазначив прокурор.

Окрім того, поінформував він, донині залишаються заблокованими 2 корпус готелю "Козацький", Головпоштамт, Міністерство аграрної політики України, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, Головне управління містобудування КМДА, ПАТ "Київпроект", Спілка архітекторів України, Національна музична академія, Жовтневий палац, 5 і 6 поверхи готелю "Дніпро", 6 і 7 поверхи "Укркоопспілки" та інші приміщення.

"Якщо найближчим часом не будуть ужиті невідкладні заходи з відновлення правопорядку в центрі Києва, це може призвести до формування негативної громадської думки про діяльність правоохоронних органів", - заявив Юлдашев.

Нагадаємо, 9 липня генеральний прокурор Віталій Ярема не виключив силового варіанта звільнення Майдану Незалежності, зазначивши, що нинішня ситуація в центрі Києва дискредитує Майдан гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram