ГоловнаПолітика

У зоні АТО за ніч загинули три солдати

Два солдати загинули в підірваній БМП, ще один - під час нападу

У зоні АТО за ніч загинули три солдати
Фото: EPA/UPG

Троє військовослужбовців загинули, ще 27 отримали поранення в Донецькій і Луганській областях від вечора середи.

Про це повідомляє прес-центр антитерористичної операції у "Фейсбуці".

О 21:30 на фугасі підірвався БТР-80 у районі Червоної Зорі. Двоє військовослужбовців загинули, 6 поранені.

О 23:40 терористи обстріляли з кулемета машину "Урал" у районі населеного пункту Муратове, авто потрапило в засідку. Під час бою 1 військовослужбовець загинув і 3 були поранені.

21:05-21:15. Здійснено обстріл зі стрілецької зброї блокпоста в районі н.п. Соболівка. Втрат немає.

21:15-21:50. Мінометний обстріл і обстріл зі стрілецької зброї (ПКМ, СВД) у напрямку Довжанського з боку села Бірюкове. Поранено 7 військовослужбовців. З них 2 - у тяжкому стані. 4 поранених - прикордонники.

00:10-00:20 обстріляли з АГС-17 і стрілецької зброї один з блокпостів у Луганській області. У відповідь було відкрито вогонь із мінометів і стрілецької зброї. Під час бою в полон взято одного бойовика. Втрат немає.

00:35 - 00:40 здійснено обстріл одного з блокпостів у районі населеного пункту Металіст. Ракети лягли з перельотом.

01:00 під час спеціальних дій у районі Сіверська піхотинці вступили у вогневої контакт із бойовиками. Унаслідок бою знищено два мінометні розрахунки і зруйновано фортифікаційні споруди бойовиків. Поранено двох військовослужбовців, пошкоджено один танк.

Усього за цей період загинуло троє військовослужбовців і поранено ще 27.

За період бойових дій втрати армії склали 615 військовослужбовців, з них загинуло 173, поранено 446.

Ситуація на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою. Терористи вчора вели бойові дії з використанням важкого озброєння і бронетехніки. Найскладніша ситуація залишається в районах міст Донецьк, Горлівка, Луганськ, Антрацит, Краснодон.

Протягом доби бойовики мінували автомобільні та ґрунтові дороги, якими можуть пересуватися підрозділи сил АТО. Терористи продовжують обстріли житлових кварталів і звинувачують у цьому українських військових. Також вони вербують місцеве населення, готують і формують нові загони.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в середу в зоні АТО загинули 5 осіб - троє в ніч проти 9 липня під час обстрілу пункту пропуску "Успенське" в Донецькій області, ще двоє - вдень під час обстрілу терористами блокпоста під Луганськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram