ГоловнаПолітика

США готують кілька варіантів санкцій щодо Росії

Америка хоче максимізувати вплив на російську економіку

США готують кілька варіантів санкцій щодо Росії
Фото: www.companion.ua

Американський уряд розробляє кілька можливих варіантів застосування санкцій проти представників російської влади та економіки РФ. При цьому відбуваються консультації з міжнародними партнерами про одночасне застосування таких обмежень.

Про це заявив помічник голови мінфіну з протидії фінансуванню тероризму Деніел Глейзер під час слухань у комітеті з міжнародних відносин Сенату США, передає Укрінформ.

"Указ Президента 13662 уповноважує міністра фінансів застосовувати адресні санкції проти фізичних та юридичних осіб, які діють у секторах російської економіки, за погодженням із держсекретарем. Тепер ми розробляємо кілька варіантів, щоб ужити заходів щодо цієї (російської - Ред.) влади, в тому числі пов'язаних із широким секторним спектром, якщо РФ не запровадить негайних заходів з деескалації", - заявив Глейзер.

Він підкреслив, що така підготовка "включає тісні консультації та координацію з партнерами в ЄС, G-7 та іншими країнами, щоб максимізувати вплив на російську економіку".

Глейзер повідомив, що протягом останніх двох тижнів відвідав з візитами Францію, Німеччину і Великобританію "з метою просування процесу підготовки".

Нагадаємо, на початку липня російський мінфін повідомив, що вважає високими ризики дестабілізації стану російської економіки, а отже і бюджетної стійкості у середньостроковій перспективі через Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram