ГоловнаПолітика

Порошенко заявив про політичну волю проводити реформи

Президент обіцяє знайти моделі, які дозволять запустити реформи в умовах АТО

Порошенко заявив про політичну волю проводити реформи
Фото: EPA/UPG

Події на сході України не повинні виправдовувати відсутність реальних економічних реформ у країні.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з громадськими реформаторськими рухами в Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я б не хотів, щоб слово "реформа" і відсутність справжніх реформ у суспільстві виправдовувалися війною. Ми повинні знайти всі сили, щоб перемагати не тільки на фронтах боротьби з ворогом і тероризмом і перемагати на фронтах боротьби з корупцією, а й перемагати на фронтах боротьби з економічною неефективністю, перемагати на фронтах, коли минуле тягне і міцно тримає нас у пострадянських моделях функціонування економіки та суспільства, даючи комусь привід виправдовуватися у власній бездіяльності і нездатності проводити реформи", - сказав Президент.

Порошенко також зазначив, що політична воля Президента і його команди існують для того, щоби проводити необхідні реформи.

"Ми обов'язково знайдемо і вже знайшли моделі, які дозволять нам запустити реформи. У цьому немає ніяких сумнівів. І в цьому мені потрібна ваша допомога", - підкреслив Президент, звертаючись до представників громадських реформаторських рухів.

Нагадаємо, що 9 липня Порошенко призначив Дмитра Шимківа заступником голови Адміністрації президента. За даними ЗМІ, Шимків відповідатиме за адміністративні, соціальні та економічні реформи.

Шимків до сьогоднішнього дня обіймав пост гендиректора "Microsoft Україна". У середу він звільнився з цієї посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram