ГоловнаПолітика

Країни-донори можуть надати Україні €11 млрд

Обговорюють ідею створення фонду страхування комерційних інвестицій

Країни-донори можуть надати Україні €11 млрд
Валерий Чалый
Фото: Артем Атаманюк

Україна обговорює із західними країнами і фінансовими організаціями надання 11 млрд євро на фінансування проектів.

Про це повідомляє прес-служба Президента з посиланням на заступника голови Адміністрації Валерія Чалого.

8 липня в Брюсселі Чалий і віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман взяли участь у першій зустрічі країн-донорів з питань допомоги Україні. Учасниками зустрічі були представники країн-членів ЄС, міжнародних фінансових організацій, США, Японії та Канади.

"Обговорюється можливість фінансування проектів з боку країн-донорів загальним обсягом 11 млрд євро. Під час зустрічей усі донори погодилися з тим, що потрібно залучати також комерційний сектор, але з наданням йому відповідних гарантій. Враховуючи це, обговорювалася ідея створення фонду страхування цих інвестицій" , - сказано в повідомленні.

"Ми маємо солідарну підтримку європейських партнерів щодо надання прямої фінансової допомоги. Сьогодні ми говоримо про 1,6 млрд євро, за якими вже надходять в Україну транші", - підкреслив Чалий.

"Дорожня карта, як нам рухатися найближчим часом, сформована. Ми постійно працюємо з нашими партнерами. Сьогодні є підтримка всього, що здійснює Україна та Президент для реалізації мирного плану", - додав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів розробляє план відновлення України, профінансувати яке пропонується західним партнерам. Прем'єр Арсеній Яценюк охарактеризував можливу допомогу як "план Маршалла" для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram