ГоловнаПолітика

ГПУ готується відновити розслідування справи Гонгадзе

Віталій Ярема нагадав про свідчення Олексія Пукача

ГПУ готується відновити розслідування справи Гонгадзе
Фото: Страница Виталия Яремы на www.facebook.com

Генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив, що ГПУ вивчає відновлення розслідування справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив на брифінгу в середу, повідомляється на сайті відомства.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо розслідування кримінальної справи про вбивство Георгія Гонгадзе і його замовників, Віталій Ярема повідомив, що наразі всі ці справи вивчаються для того, щоб відновити в них слідство.

"Однозначно ми повертаємося до всіх тих справ, які незаконно закрили, зокрема і щодо вбивства Георгія Гонгадзе", - зазначив він.

Також Ярема підкреслив, що згідно з першочерговими показаннями Олексія Пукача до цього злочину були причетні вищі посадові особи держави, тому на сьогодні вживають усіх заходів для розкриття цього вбивства і встановлення винних осіб.

"Я вивчаю всі ці справи, проводжу наради зі своїми заступниками для того, щоб відновити слідство і притягти до відповідальності осіб, причетних до скоєння цього тяжкого злочину", - поінформував він.

Нагадаємо, 9 липня в Апеляційному суді Києва відбулося чергове засідання за апеляційною скаргою Пукача. У результаті суд переніс розгляд апеляції на 20 серпня.

Наприкінці квітня тодішній в.о. генерального прокурора Олег Махніцький повідомив, що ГПУ вивчає законність закриття справи проти екс-президента Леоніда Кучми за підозрою у причетності до вбивства Гонгадзе.

Генпрокуратура навесні 2011 року порушила кримінальну справу і висунула Кучмі обвинувачення в тому, що він перевищив повноваження і віддав високопоставленим співробітникам МВС незаконні розпорядження, які, за версією слідства, привели до вбивства опозиційного журналіста в 2000 році. Однак резонансна справа проти колишнього голови України не дійшла до суду. Захист Кучми оскаржив постанову прокуратури, і в грудні 2011 року Печерський суд визнав порушення справи незаконним. Пізніше це рішення підтвердили вищі судові інстанції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram