ГоловнаПолітика

Порошенко не знає, з ким вести мирні переговори: Пушилін і Бородай - у Москві, Болотов - у запої (додані фото)

Президент сподівається на швидке звільнення Донецька та Луганська

Президент Петро Порошенко побував із робочою поїздкою в Слов'янську. Під час спілкування з журналістами в нещодавно звільненому місті Порошенко заявив, що сподівається на швидке звільнення і Донецька з Луганськом.

"Я думаю, що найближчим часом ми продовжимо ефективні дії української армії, але ніхто не забуває про мирний план Президента, і ті, хто сьогодні готовий скласти зброю, і ті, хто сьогодні готовий скористатися майбутньою амністією, ті, хто готовий до політичного діалогу для того, щоб вибрати нову владу, ті, хто готовий до децентралізації влади, ті, хто готовий, щоб сьогодні нарешті настав мир - ми відкриті до діалогу", - сказав він.

Він зазначив, що звільнення міст Донбасу стало можливим лише тоді, коли самі люди зрозуміли, що вони далі не хочуть жити під дулом автоматів бандитів.

Порошенко зазначив, що у вівторок планувалося розпочати консультації про впровадження його мирного плану. Однак не зрозуміло, з ким вести переговори: російський громадянин, прем'єр-міністр "Донецької народної республіки" Олександр Бородай і самопроголошений голова президії верховної ради ДНР Денис Пушилін перебувають у Москві, а народний губернатор самопроголошеної "Луганської народної республіки" Валерій Болотов четвертий день у запої.

Президент сказав, що, на його думку, необхідно розширити коло представників Донбасу, і відзначив, що хотів би відновити ці переговори зі справжніми представниками Донбасу - металургами, шахтарями, людьми, які представляють найбільшу силу і які дотепер були затиснуті силою зброї.

Порошенко заявив, що не має жодних сумнівів у тому, що мирний план буде впроваджений, він знайшов підтримку в усьому світі. За словами Президента, план підтримано у Слов'янську, Дружківці, Костянтинівці, Артемівську, підтримають його і в Донецьку та Луганську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram