ГоловнаПолітика

СК РФ порушив нову справу проти українських військових

Громадянина Росії нібито викрали і катували

СК РФ порушив нову справу проти українських військових

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за ознаками викрадення та катування громадянина Росії українськими військовими.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляють, що 19 червня громадянин РФ Артем Михайленко їхав із Ростовської області в Луганську. Під час проходження особистого огляду на контрольно-пропускному пункті, розташованому в районі селища Широке Луганської області України, його нібито зупинили "особи, вдягнені в формене обмундирування військового зразка з шевронами українського спецпідрозділу "Дніпро".

"Після огляду та встановлення наявності в особистому мобільному телефоні фотографій, на яких він у руках тримає вогнепальну зброю, люди у формі затримали Михайленка і помістили його в ізольоване укріплене приміщення, розташоване на території пропускного пункту, викравши грошові кошти та мобільний телефон", - повідомляє СК РФ.

Згодом у приміщення пункту нібито прибули 6 осіб, "одягнені в формене обмундирування військового зразка, з-поміж військовослужбовців Збройних сил України".

"Вони побили потерпілого, зв'язали і перевезли в ангар, розташований у невстановленому місці на території України та не призначений для утримання під вартою затриманих осіб. Там його утримували до 27 червня. У цей час з боку присутніх осіб, що розмовляли українською мовою із західноукраїнським акцентом (діалектом), застосовувалися систематичні катування і тортури, висловлювалися погрози фізичної розправи з метою отримання деяких свідчень про нібито співпрацю Михайленка зі Збройними силами Росії", - запевняють у відомстві.

Згодом Михайленка нібито відвезли до лісу за 40 км від українського міста Біловодська, прив'язали до дерева і зникли. "Потерпілий зумів самостійно звільнитися і на попутному транспорті дістатися до місця проживання в Ростовську область", - повідомляє СК РФ.

Нагадаємо, раніше СК РФ порушив  кримінальні справи проти української армії за антитерористичну операцію, проти губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського і голови МВС Арсена Авакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram