ГоловнаПолітика

Силовики показали арсенал зброї, знайдений у мерії Слов’янська (оновлено)

Ще один склад зброї знайшли в підвалі церкви

На сторінці прес-центру антитерористичної операції у "Фейсбуці" оприлюднено відеозапис, де зафіксовано зброю, яку знайшли в залишеній бойовиками мерії Слов’янська.

Як повідомляє сайт Міноборони, в адміністративних будівлях Слов'янська, де раніше перебували бойовики, знайдено та вилучено велику кількість озброєння і боєприпасів. Для передислокації арсеналу ледве вистачило трьох вантажних автомобілів.

Усе озброєння і боєприпаси в основному зберігали в підвалах адмінбудівель. Зокрема, близько 100 ящиків боєприпасів для стрілецької зброї (калібр 5,45 і 7,62 мм), кілька ручних протитанкових гранатометів (РПГ-18), один з яких у зведеному стані. Велика кількість переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК) і нічні приціли; різного типу обмундирування з шевронами російських "козаків" і нацистських формувань СС. Найбільша знахідка - понад 60 протитанкових керованих ракет (ПТРК) розсипом і в ящиках, які знайдено в підвальному приміщенні мерії Слов'янська. Варто зазначити, що дві одиниці РПГ-18, один з яких був приведений у готовність до застосування, вилучили в терориста, котрий намагався зробити постріл у бік мерії Слов'янська, де працювали військовослужбовці та керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу. Завдяки миттєвій реакції і професійним навичкам українських військовослужбовців терориста ліквідували. Правоохоронні органи встановлюють його особу і причетність до інших терористичних дій.

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

Фото: mil.gov.ua

ОНОВЛЕННЯ. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook написав, що силовики виявили в підвалі церкви у Слов'янську ще один склад зброї. Щоб вивезти його, знадобиться шість вантажівок.

"2 резервний батальйон Нацгвардії захопив арсенал зброї терористів. Новітні ПЗРК "Стріла", міни, гранатомети - все російського виробництва, з відповідними документами. Склад був... у підвалі церкви. Вивозили в базовий табір на двох вантажівках. І доведеться зробити ще дві ходки", - написав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram