ГоловнаПолітика

СБУ впіймала соратника Гіркіна під час спроби втекти у Крим

У ДНР "Сосна" відповідав за збір розвідданих, також він намагався вивезти в Росію "Кольчугу"

СБУ впіймала соратника Гіркіна під час спроби втекти у Крим
Фото: depo.ua

Служба безпеки України у неділю затримала близького соратника ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна ("Стрєлка").

Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Громадянин України Ковальчук Володимир Володимирович, 30.04.1967 р.н., на прізвисько "Сосна" був одним з керівників бойовиків так званої ДНР.

Затримали терориста в Херсонській області на пункті пропуску "Чонгар" під час спроби перетину адміністративного кордону між Кримом і материковою частиною України.

Повідомляють, що "Сосна" - активний співучасник організації так званої Донецької народної республіки. Брав участь у бойових діях на боці сепаратистів у Донецькій області, здійснював загальну координацію дій інформаторів терористів, узагальнював від них розвідувальну інформацію, передавав її керівництву батальйону "Восток" для використання в діях проти українських силовиків.

Крім цього, "Сосна" намагався організувати вивіз до РФ радіолокаційного комплексу далекого виявлення "Кольчуга", який захопили терористи в Донецьку на ВАТ "Топаз". У травні-червні він безпосередньо здійснював відправку до таборів ГРУ ГШ ЗС РФ донецьких сепаратистів з метою бойової підготовки.

Тепер матеріали про затриманого передано в слідчі органи СБУ, ухвалюють рішення про відкриття кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram