ГоловнаПолітика

Комбат "Донбасу" розповів про знищення 20 бойовиків поблизу Карлівки

Батальйон помстився бойовикам за засаду, яку йому влаштували 40 днів тому

Комбат "Донбасу" розповів про знищення 20 бойовиків поблизу Карлівки
Фото: http://vv.gov.ua

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що вранці поблизу Карлівки (село в 30 км від Донецька) відбувся бій, унаслідок якого бойовики втратили понад 20 чоловік.

"Карлівка 2. 40 днів по тому. Сьогодні вранці в безпосередній близькості від Донецька силами батальйону "Донбас", "Дніпро 2", 93 бригади ЗС України проводилась розвідка з метою коригування артилерійського вогню. О 7 годині ранку змішана розвідгрупа вступила в бойове зіткнення з підрозділами батальйону "Схід", - написав він у "Фейсбуці".

Артилерію ЗСУ безпосередньо з поля бою коригували бійці батальйону "Донбас". Батальйону сепаратистів "Восток" завдано суттєвої шкоди в живій силі й техніці.

"З боку противника працювали автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети, активно використовувалися снайпери. Для подальшого виявлення вогневих точок противника розвідгрупа прийняла рішення спровокувати ворожий вогонь на себе. В результаті до моменту відходу було знищено додатково кілька кулеметних і снайперських гнізд, загальні втрати противника більше 20 чоловік, з боку розвідгпупи втрат немає, легкі поранення отримали бійці "Дніпро 2" і "Донбасу", - повідомив Семенченко.

Він додав, що до моменту відходу до місця бою почали підходити підрозділи батальйону "Північ" (терористи, що втекли зі Слов'янська), які ще три години вели шквальний вогонь по порожній "зеленці".

Як повідомлялося, вранці 23 травня поблизу села Карлівка Донецької області неподалік від Красноармійська добровольчий батальйон "Донбас" потрапив у засідку. 4 бійців загинули, 9 отримали поранення. Після цього випадку батальйон увійшов до складу Національної гвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram